Odborné články

Hledání dle struktury RVP
 
Smazat filtr
Články (9)
Zobrazení:
Zobrazeno 9 z 9 položek
Základní vzdělávání
2. 11. 2021 0x 355x
Duha na talíři – Skutečně zdravá škola
Seznámení s vybranými druhy ovoce a zeleniny v barvách duhy, příprava jednoduchých svačinek a slavnostní společné stolování. Zážitek pro všechny smysly. Program se skládá ze šesti dvouhodinových…
Základní vzdělávání
26. 10. 2021 0x 391x
Svačinky – Skutečně zdravá škola
Svačinky ze všech úhlů pohledu. Didaktické hry, obrázkový pracovní sešit, pokusy, hraní scének, ankety, výroba lapbooku, příprava zdravých svačinek. Program obsahuje 16 hodin výuky v sedmi blocích a…
Základní vzdělávání
25. 10. 2021 0x 372x
Jídlo a já – Skutečně zdravá škola
Základy teorie o výživě: hlavní pojmy, jednotlivé druhy potravin, přirozené a průmyslově zpracované potraviny, význam výživy pro zdraví, základní výživová doporučení, poruchy příjmu potravy. Program…
Základní vzdělávání
20. 10. 2021 0x 462x
Vaření – Skutečně zdravá škola
Osm dvouhodinových lekcí pro výuku předmětu příprava pokrmů. Žáci pracují ve skupinách s různou náplní práce (kuchaři, inspektoři, vědci a novináři) a samostatně plní zadané úkoly. Vaří, pracují s…
Základní vzdělávání
26. 11. 2020 0x 1980x
Příprava jednoduchého pokrmu pomocí videonávodu
V tomto článku se můžeme inspirovat možností zařazení digitálních technologií v podobě videonávodu do vzdělávací oblasti Člověk a svět práce. Praktická výuka přípravy jednoduchého pokrmu se zaměřuje…
Speciální vzdělávání
26. 6. 2014 0x 5630x
Teoretická zkouška oboru vzdělání Praktická škola dvouletá: příprava pokrmů
Nabízíme ukázku tématu závěrečné zkoušky pro žáky praktické školy dvouleté z odborného předmětu ruční práce.
Speciální vzdělávání
26. 5. 2014 0x 7003x
Praktická zkouška oboru vzdělání Praktická škola dvouletá: příprava pokrmů
Představujeme příklady inovativních témat praktické zkoušky z odborného předmětu příprava pokrmů.
Speciální vzdělávání
14. 5. 2014 0x 8548x
Závěrečné zkoušky oboru vzdělání Praktická škola dvouletá
V průběhu měsíce června skládají desítky studentů praktických škol dvouletých své závěrečné zkoušky z vybraných odborných předmětů. Během několika hodin v praktické i teoretické zkoušce předvedou…
Základní vzdělávání
8. 1. 2010 0x 15341x
Hrnečku, vař!
Během projektu si žáci uvědomí a setřídí poznatky o potravinách a jejich zpracování, seznámí se se zásadami správného stravování a osvojí si pracovní a hygienické návyky při práci v kuchyni. Projekt…
Zobrazeno 9 z 9 položek