Domů > Odborné články > Předškolní vzdělávání > Ohlédnutí za konferencí
Odborný článek

Ohlédnutí za konferencí

17. 10. 2007 Předškolní vzdělávání
Autor
Mgr. Martina Kupcová

Anotace

Ohlédnutí za konferencí.

Dne 9. října 2007 proběhla v Praze konference pro mateřské školy, které se zúčastnilo více jak sto pedagogů. Široké téma dovolilo organizátorům nabídnout program, který svým obsahem reagoval na nejžhavější problémy stávajícího předškolního vzdělávání.

Obrázek
1. Obrázek

Za organizační tým mohu zhodnotit celou konferenci víc než kladně. Poděkování patří především všem přednášejícím a lektorům, kteří svými příspěvky přispěli ke kvalitě konference.

Obrázek
2. Obrázek

Příspěvky přednášejících, které jsme slyšely v dopolední části programu, nám poskytly informace o podpoře zavádění RVP PV do praxe. Měli jsme možnost se seznámit s Metodickým portálem a projekty, které realizuje VÚP. Dále jsme měli příležitost zamyslet se nad tím, jak přistupovat k současnému dítěti, které "stojí" před námi každý den. Myslím si, že příjemným zpestřením byla i prezentace Mateřské školy Duha z Mladé Boleslavi, která představila svůj bezesporu zajímavý školní projekt.

Obrázek
3. Obrázek

Pracovní dílny, které probíhaly v odpolední části, jejich zaměření a způsob vedení jistě přispěly k lepší orientaci pedagogů v problematice autoevaluace a pedagogického hodnocení či přípravě dítěte na školu, ale také nabídly pedagogům možnost získat nové poznatky a dovednosti z oblasti předmatematických představ a pohybových činností, které využijí ve své práci s dětmi.

Obrázek
4. Obrázek

Díky patří všem lektorkám, které byly ochotny dvakrát po sobě prezentovat své dílny. Jsem si vědoma, že to pro ně byla náročná práce, ale touto formou jsme se snažili vyjít vstříc všem přihlášeným účastníkům a poskytnout jim možnost zúčastnit se více dílen a odnést si co nejvíce nových poznatků a zkušeností.

Ještě jednou díky všem za účast a podporu.

Martina Kupcová

Obrázek
5. Obrázek
Obrázek
6. Obrázek

 


 

 

Soubory materiálu
Typ
 
Název
 
zip
61.52 kB
Archiv
Bečvářová - Autoevaluace
pdf
82.03 kB
PDF
Bečvářová - Hodnocení průběhu vzdělávání
pdf
131.84 kB
PDF
Bečvářová - Kritéria hodnocení podmínek
pdf
151.37 kB
PDF
Kropáčková - Náměty her a činností
zip
420.9 kB
Archiv
Kropáčková - Příprava dítěte na ZŠ
zip
74.22 kB
Archiv
Kupcová - Pedagogické hodnocení v MŠ

Licence

Všechny články jsou publikovány pod licencí Creative Commons BY-NC-ND.

Autor
Mgr. Martina Kupcová

Hodnocení od uživatelů

Článek nebyl prozatím komentován.

Váš komentář

Pro vložení komentáře je nutné se nejprve přihlásit.

Článek není zařazen do žádného seriálu.