Domů > Odborné články > Základní vzdělávání > Vítejte v sérii článků věnovaných duševnímu vlastnictví
Odborný článek

Vítejte v sérii článků věnovaných duševnímu vlastnictví

20. 11. 2013 Základní vzdělávání
Autor
Kolektiv autorů ÚPV

Anotace

V článcích, které zde jsou a budou zveřejňovány, budete mít možnost seznámení s problematikou duševního vlastnictví a jak ji nenásilně zařadit do vyučovaných předmětů. Domníváme se, že by mohlo jít o užitečné zpestření výuky a třeba i poučení a inspiraci pro Vás.

Začínáme od článků, ve kterých se dozvíte, jak otázky spojené s duševním vlastnictvím mohou obohatit a zpestřit výuku fyziky, chemie a informatiky. K dispozici jsou Vám i zadání konkrétních úkolů a příkladů. V budoucnosti bychom Vám zde rádi zpřístupnili podobné „návody“ i k dalším předmětům.

Pokud Vás problematika ochrany práv duševního vlastnictví zajímá, můžete nalézt podrobnější informace na webových stránkách www.upv.cz. Zde jsou volně k dispozici také databáze všech průmyslových práv (patentů, užitných vzorů, ochranných známek a průmyslových vzorů) platných na území České republiky.

V případě, že byste měli zájem přijít s Vašimi žáky na exkurzi, či pozvat odborníka do své výuky, budeme potěšeni, a bez nároku na odměnu Vám vyhovíme.

Máte-li o některou z navržených aktivit zájem, případně máte jakékoli dotazy, kontaktujte prosím Ing. Miroslava Paclíka, ředitele Odboru patentových informací buďto e-mailem (mpaclik@upv.cz), nebo telefonicky (220 383 205).

Licence

Všechny články jsou publikovány pod licencí Creative Commons BY-NC-ND.

Autor
Kolektiv autorů ÚPV

Hodnocení od uživatelů

Článek nebyl prozatím komentován.

Váš komentář

Pro vložení komentáře je nutné se nejprve přihlásit.