Domů > Odborné články > Základní vzdělávání > On-line vzdělávání v projektové spolupráci
Odborný článek

On-line vzdělávání v projektové spolupráci

27. 10. 2014 Základní vzdělávání
Autor
Ing. Vladimíra Pavlicová

Anotace

Zajímáte se o možnost začlenit do své výuky prvky projektové spolupráce s evropskými školami? Máte s tímto typem výuky již zkušenosti, ale chtěli byste se dozvědět o dalších ICT nástrojích, které lze využít? Přihlaste se na bezplatné webináře, které pořádá Dům zahraniční spolupráce!

Národní podpůrné středisko pro eTwinning, které je součástí Domu zahraniční spolupráce (www.dzs.cz), spouští v novém školním roce znovu sérii webinářů zaměřenou na on-line spolupráci škol. První pilotní série webinářů úspěšně proběhla v minulém školním roce. Ukázalo se, že forma on-line vzdělávání je stále oblíbenější. eTwinningových webinářů se zúčastnilo přes 500 účastníků.

Cílem webinářů je seznámit učitele s moderními metodami a nástroji, které jim umožní aktivně zapojit žáky do výuky a tím zvýšit jejich zájem o vyučovaný předmět. Primárně jsou určeny učitelům, jenž realizují nebo plánují realizovat eTwinningový projekt. Zúčastnit se ale mohou i další učitelé, kteří se zajímají o aktuální trendy ve výuce. Webináře lektorují zkušení ambasadoři eTwinning, účastníci se dozvědí řadu praktických rad a doporučení ověřených ve školní praxi.

Na úvodním webináři se účastníci seznámí s aktivitou eTwinning a zjistí, jaké výhody může přinést on-line spolupráce mezi partnerskými školami. Následující webináře se postupně zaměří na jednotlivé fáze projektové spolupráce. Lektoři představí množství přínosných IT nástrojů, které lze využít v eTwinningovém projektu i mimo něj (např. nástroje na vytváření prezentací, dotazníků, sdílených dokumentů, účastníci se naučí twítovat nebo pořádat videokonference). Všechny webináře jsou zdarma, budou se konat vždy ve středu od 20,00 – 21,00 a začínají již 1. října.

Kromě toho se v průběhu roku uskuteční také několik speciálních webinářů věnovaných aktuálním výukovým tématům. V úterý 14. října od 20,00 se lektoři zaměří na programování a představí aplikaci, díky které zvládnou hravou formou programovat i děti. Webinář proběhne v průběhu celoevropského týdne programování (Code Week http://codeweek.eu/). Cílem dalšího webináře, který se bude konat v úterý 4. listopadu od 20,00, je ukázat účastníkům, kde mohou hledat zajímavé výukové materiály pro matematiku a přírodní vědy a jak žáky seznámit s pojmem nano a nanotechnologie.

Všechny webináře jsou zdarma, registrace probíhá on-line. K účasti je zapotřebí pouze běžný počítač / notebook / tablet s připojením na internet a samozřejmě chuť se vzdělávat. Každý účastník, který se zúčastní minimálně 5 webinářů, získá elektronický certifikát o účasti. Bližší informace včetně seznamu webinářů jsou k dispozici na adrese http://www.etwinning.cz/metodicke-seminare/webinare/ .

Licence

Všechny články jsou publikovány pod licencí Creative Commons BY-NC-ND.

Autor
Ing. Vladimíra Pavlicová

Hodnocení od uživatelů

Článek nebyl prozatím komentován.

Váš komentář

Pro vložení komentáře je nutné se nejprve přihlásit.

Článek není zařazen do žádného seriálu.