Domů > Odborné články > Základní vzdělávání > Na ekonomickou krizi reaguje Skotsko podporou finančního vzdělávání mladých lidí
Odborný článek

Na ekonomickou krizi reaguje Skotsko podporou finančního vzdělávání mladých lidí

17. 8. 2009 Základní vzdělávání
Autor
Mgr. Julie Ravingerová

Anotace

Skotský kurikulární institut systematicky podporuje finanční gramotnost mladých lidí v rámci školní výuky. K tomuto účelu vypracovalo centrum pro finanční gramotnost zřízené při institutu novou metodiku s praktickými příklady.

Skotský kurikulární institut Learning and Teaching Scotland vydal ve spolupráci se skotskou správní oblastí Severní Ayrshire a společností finančního managementu Stirling Park, s níž spolupracoval i v posledních třech letech, novou příručku pro výuku Hledané řešení - Pozitivní přístup. Příručka by měla pomoci školám začlenit výuku ekonomické a finanční gramotnosti do vlastních školních vzdělávacích programů a zároveň umožnit práci s tématy finanční odpovědnosti ve výuce. Zpracována je formou výukových případových studií. Jedna taková studie byla vydána na DVD, ve formě malého seriálu. Jim Lally, ředitel Skotského centra pro finanční gramotnost při skotském kurikulárního institutu, se o případových studiích vyjádřil s tím, že se jedná o praktické scénáře, které reflektují skutečný život. Učitelé, kteří se již s příručkou setkali, jsou jejím dopadem mezi studenty nadšeni. Tato publikace jim totiž bude přínosem při uplatňování mezioborových aspektů skotského kurikula. Tisícovka příruček bude bezplatně distribuována do každé střední školy ve Skotsku.

 

Licence

Všechny články jsou publikovány pod licencí Creative Commons BY-NC-ND.

Autor
Mgr. Julie Ravingerová

Hodnocení od uživatelů

Článek nebyl prozatím komentován.

Váš komentář

Pro vložení komentáře je nutné se nejprve přihlásit.

Článek není zařazen do žádného seriálu.