Domů > Odborné články > Gymnaziální vzdělávání > Skotský kurikulární institut uvedl novou službu pro pedagogy
Odborný článek

Skotský kurikulární institut uvedl novou službu pro pedagogy

28. 7. 2009 Gymnaziální vzdělávání
Autor
Mgr. Julie Ravingerová

Anotace

Portál skotského kurikulárního institutu uvedl novou on-line službu, která pedagogům napomůže ve vytváření školního kurikula. Učitelé zde budou moci zároveň sdílet své vlastní zkušenosti z výuky.

Portál skotského kurikulárního institutu Learning and Teaching Scotland uvedl novou on-line službu, která bude pomáhat učitelům ve vytváření nového školního kurikula pro všechny stupně škol. Na webu bude k dispozici pod názvem My experiences and outcomes (Moje zkušenosti a výsledky).

Moje zkušenosti a výsledky tvoří metodický doplněk skotského kurikula. Služba je založena na zkušenostech a výsledcích konkrétních vyučujících, je však zároveň aplikovatelná při výuce v kterékoli škole. Odborníkům na školách bude zajišťovat rychlé a snadné sdílení vlastních zkušeností a výsledků z vlastní výuky. Portál je rozčleněn do osmi skupin podle jednotlivých oblastí výuky - Jazyky, Matematika, Přírodní vědy, Společenské vědy, Technologie, Náboženské a etické vzdělávání, Tělesné a dušení zdraví a Výrazové umění. Vyučujícím tak bude umožněno sledovat zkušenosti a dosažené výsledky napříč všemi kurikulárními oblastmi, seskupovat je do vlastních tematických skupin a doplňovat je svými náměty a připomínkami, jež by jim pomohly při plánování a sledování rozvoje vlastní pedagogické praxe.

Moje zkušenosti a výsledky budou on-line k dispozici pro registrované uživatale, anebo mohou být uloženy jako dokument, jež může být stažen pro pozdější použití, anebo ke sdílení s kolegy.

Licence

Všechny články jsou publikovány pod licencí Creative Commons BY-NC-ND.

Autor
Mgr. Julie Ravingerová

Hodnocení od uživatelů

Článek nebyl prozatím komentován.

Váš komentář

Pro vložení komentáře je nutné se nejprve přihlásit.

Článek není zařazen do žádného seriálu.