Domů > Odborné články > Základní vzdělávání > VV inspirativní - demoverze
Odborný článek

VV inspirativní - demoverze

17. 10. 2008 Základní vzdělávání
Autor
VÚP Praha

Anotace

Informace o demoverzi programu VV inspirativní, sloužící jako metodická podpora pro obor Výtvarná výchova.

Obor Výtvarná výchova je v Rámcových vzdělávacích programech pro základní vzdělávání a gymnázia RVP ZV a RVP G pojat nově a do dosavadní praxe přináší řadu změn. V tvůrčích činnostech se zaměřuje především na subjektivitu žáka, rozvíjení smyslové citlivosti a na proces komunikace.

Pro výuku výtvarné výchovy byla v rámci projektu VÚP vytvořena metodická podpora v podobě DVD ROMu demoverze. Učitelům výtvarné výchovy nabízí inspiraci v podobě odučených lekcí s bohatou obrazovou dokumentací výstupů tvůrčí práce žáků a informační banku s odkazy na teoretické statě a kontexty výtvarného umění. Videoprezentace metodické podpory je zveřejněna na webových stránkách www.vvinspirativni.cz.

Naší snahou je, aby demoverze VV inspirativní byla v budoucnu realizována jako systémová metodická podpora pro výuku Výtvarné výchovy a byla doplněna o další inspirativní lekce, tvůrčí projekty a informační zdroje. Na rozdíl od stávající podoby chceme lekce rozšířit o indikátory kvality výuky a nástroje pro hodnocení, včetně vazeb na výtvarné umění a metodiku pro aplikaci do praxe. Pokud se náš záměr podaří, bude metodická podpora v on-line prostředí dostupná všem učitelům. Výhodou bude, že její obsah nebude jednou provždy uzavřen, ale může procházet dalším vývojem podle toho, jak obsah lekcí sám autor s odstupem času nahlédne a jak její obsah bude rozvíjen o nově zpracované lekce.

Prostřednictvím registračního formuláře www.vvinspirativni.cz/spoluprace.php, který je součástí videoprezentace, se mohou zájemci o další spolupráci již nyní přihlásit.

VV inspirativní
1. VV inspirativní

 


Licence

Všechny články jsou publikovány pod licencí Creative Commons BY-NC-ND.

Autor
VÚP Praha

Hodnocení od uživatelů

Článek nebyl prozatím komentován.

Váš komentář

Pro vložení komentáře je nutné se nejprve přihlásit.

Článek není zařazen do žádného seriálu.