Metodický portál RVP.CZ prochází změnami. Více informací zde.
logo RVP.CZ
Přihlásit se
RSS Titulka > Modul články > Články s klíčovým slovem "prezentace"

Zobrazit na úvodní stránce článků

RSS Titulka > Modul články > Články s klíčovým slovem "prezentace"

Seřadit dle: Podle názvu, Vzestupně
Podle názvu:
Podle autora:
Počet komentářů:
Datum publikace:
Počet zobrazení:

10 platforem pro prezentaci školy v režii žáků

Základní vzdělávání
Praktický příspěvek
inspirace

Článek je součástí učitelského Spomocnika na adrese https://spomocnik.rvp.cz.

Prezentace školy na sociálních sítích není jen o Facebooku a Instagramu. V následujícím textu se podíváme, proč má smysl zapojit i další platformy, jaký obsah v nich publikovat, na koho jimi cílit i jak je nastavit, aby mohly být ve škole provozovány částečně či plně v režii žáků.
Autor Jaroslav Mašek

Brainstorming a myšlenkové mapy

Základní vzdělávání
Teoretický příspěvek
odborný příspěvek
Článek se zabývá použitím metod brainstormingu a myšlenkové mapy při přípravě projektu. Tyto metody umožňují přehledným způsobem vizualizovat myšlenkové postupy učitele i žáků při tvorbě projektu.
Autor Zdeněk Jonák

Den EU

Základní vzdělávání
Praktický příspěvek
inspirace
Tento školní projekt je zaměřen na seznámení žáků se zeměmi EU a poznání shod a odlišností jednotlivých členských zemí EU. Úkolem žáků je zjistit co nejvíce informací o daném členském státě EU. Tyto informace pak vytřídit na ty nejdůležitější a nezajímavější a pomocí počítačové prezentace proložené krátkými ukázkami z různých oblastí je předat mladším spolužákům tak, aby jim daný stát co nejvíce přiblížily a oni pak pochopili tento stát v co nejvíce souvislostech, odlišnostech a podobnostech s ostatními státy EU. Projekt se mezipředmětově snaží propojit co nejvíce předmětů – zeměpis, výchovu k občanství, ICT, přírodopis, dějepis, český jazyk, hudební výchovu, tělesnou výchovu, výtvarnou výchovu…
Autor Lenka Frídlová

Deset kroků k úspěšné prezentaci

Základní vzdělávání
Teoretický příspěvek
odborný příspěvek
Připravujete se na prezentaci a potřebujete vědět, jak na to? Článek popisuje klíčové kroky pro úspěšnou prezentaci jak v přípravě, tak i vedení a v průběhu prezentace. Dozvíte se, co je potřeba při prezentování mít pod kontrolou a čeho se raději vyvarovat .
Autor Marcela Janíčková

Dny otevřených dveří online

Základní vzdělávání
Informativní příspěvek

Článek je součástí učitelského Spomocnika na adrese https://spomocnik.rvp.cz.

Zavření škol se může jevit jako překážka v uspořádání Dnů otevřených dveří. Ovšem jen do okamžiku, než si uvědomíte, že je můžete uskutečnit online.
Autor Jaroslav Mašek

Elektronická příprava dokumentů: publikace na internetu

Gymnaziální vzdělávání
Teoretický příspěvek
odborný příspěvek
V třetím díle seriálu věnovaném elektronické přípravě dokumentů se budeme věnovat možnostem online publikace PDF souborů, prezentací a dalších dokumentů. Zmíníme služby SlideShare, Issuu, Scibd a řadu dalších.
Autor Zuzana Černá

Expertní skupiny ve výuce: Co víme o slavících?

Základní vzdělávání
Praktický příspěvek
inspirace
Článek představuje aktivizující výukovou metodu Expertní skupiny, její cíle, klady i zápory. Následně nabízí praktickou ukázku textů, které byly využity při zařazení této metody v hodině českého jazyka v 8. ročníku ve formě pracovního listu.
Autor PhDr. Vladimíra Neužilová

Francouzská kuchyně – Projektový den k tematickému celku pokrmy cizích kuchyní

Odborné vzdělávání
Praktický příspěvek
zkušenost
Příspěvek popisuje projektový den zaměřený na poznávání specifik cizích kuchyní. Úkol řešili žáci 2. ročníku oboru kuchař-číšník v předmětu technologie pokrmů. Z nabídky cizích kuchyní si žáci zvolili francouzskou kuchyni, která se jim zdála atraktivní surovinami a byla pro ně nezvyklá. Francouzské speciality společně připravili a prezentovali před ostatními žáky školy. Během přípravy vyhledávali potřebné informace, recepty, zajišťovali sběr šneků včetně jejich úpravy a nákup potřebných surovin pro přípravu vybraných specialit. Při přípravě se zároveň seznamovali s historií a odlišností zvyků cizí země. Formou nástěnek a letáků zajistili propagaci francouzské kuchyně a připravili ochutnávku specialit ze šneků. Nejpodstatnější část projektu byla spolupráce v týmu, která rozvíjela odborné a klíčové kompetence.
Autor Mgr. Lenka Hellerová

iTALC – nástroj na podporu výuky

Základní vzdělávání
Praktický příspěvek
zkušenost

Článek je součástí učitelského Spomocnika na adrese https://spomocnik.rvp.cz.

Inspirativní popis volně dostupného nástroje na správu počítačové učebny s doporučením, jak ho aplikovat.
Autor Petr Zlatohlávek

Jak jsme tvořili kalendář - ZŠ Suchý Důl

Základní vzdělávání
Teoretický příspěvek
odborný příspěvek
Uveřejnění prezentace a dalších doplňujících materiálů k tvorbě kalendáře.
Autor Lenka Formánková
Celkem: 35