Pozor! Jste na staveništi. Více informací zde.
logo RVP.CZ
Přihlásit se
RSS Titulka > Modul články > Články s klíčovým slovem "gastronomie"

Zobrazit na úvodní stránce článků

RSS Titulka > Modul články > Články s klíčovým slovem "gastronomie"


Seřadit dle: Datum publikace, Nejnovější
Podle názvu:
Podle autora:
Počet komentářů:
Datum publikace:
Počet zobrazení:

Podpora výuky odborného cizího jazyka

Odborné vzdělávání
Teoretický příspěvek
odborný příspěvek
Podpora výuky odborného cizího jazyka ve středním odborném vzdělávání je jednou z priorit současného jazykového vzdělávání v ČR. V současné době zaměstnavatelé vyžadují absolventy škol, kteří jsou na dostatečné jazykové úrovni a jsou vybaveni jak jazykovými, tak společenskými i osobnostními kompetencemi.
Autor Jitka Tůmová

„START DO ŽIVOTA“ – šance pro děti z dětských domovů

Odborné vzdělávání
Teoretický příspěvek
odborný příspěvek
Příklad dobré praxe je založen na podpoře vzdělávání a následného pracovního uplatnění dětí z dětských domovů v oboru cestovního ruchu, konkrétně v oblasti hotelnictví a gastronomie, kterou poskytuje Nadace AHR ve spolupráci se Střední školou hotelnictví a gastronomie SČMSD Praha – Klánovice, s.r.o., Asociací hotelů a restaurací České republiky, o.s., a se členskými hotely. Cílem projektu je umožnit těmto dětem získat střední vzdělání a odbornou kvalifikaci a tím i zlepšit jejich následné profesní uplatnění. Dospívající děti z dětských domovů mají díky projektu možnost získat samostatnost a finanční nezávislost na domovu, tzv. šanci na start do života.
Autor Ing. Alžběta Cedidlová

České a britské odborné školství ve vzdělávací oblasti služeb cestovního ruchu

Odborné vzdělávání
Informativní příspěvek
Příspěvek má sloužit jako srovnání možností českého a britského odborného vzdělávání v oborech spojených se službami v cestovním ruchu a cestování, a to především stravovacími a ubytovacími, ve světle našich rámcově vzdělávacích programů daných oborů. Je informativní pro učitele studijních oborů 65-42-M/01 Hotelnictví, 65-42-M/O2 Cestovní ruch, 29-41-M/01 Technologie potravin a 29-42-M/01 Analýza potravin, 65-41-L/51 Gastronomie a učebních oborů 29-51-H/01 Výrobce potravin, 29-53-H/01 Pekař, 29-54-H/01 Cukrář, 29-56-H/01 Řezník-uzenář; 29-51-E/0 1 Potravinářská výroba a 29-51-E/02 Potravinářské práce; 65-51-E/01 Stravovací a ubytovací služby a 65-51-E/02 Práce ve stravování; a 65-51-H/01 Kuchař–číšník.
Autor Hana Konečná

Gastronomie národních kuchyní

Základní vzdělávání
Praktický příspěvek
inspirace
blok hodin
Příspěvek přináší praktický návod, jak lze ve škole oslavit Světový den kulturní rozmanitosti (21. 5.) a do akce zapojit i rodiče.
Autor Monika Sopková

Projekt Japonsko

Speciální vzdělávání
Praktický příspěvek
inspirace
projekt
Zpracování projektu o Japonsku; informace o jeho průběhu, spolupráce s japonskou školou, doprovodné programy a program projektového dne, fotografie, reakce dětí a ukázky testů.
Autor Monika Výmolová
Celkem: 5