Metodický portál RVP.CZ prochází změnami. Více informací zde.
logo RVP.CZ
Přihlásit se
RSS Titulka > Modul články > Články s klíčovým slovem "dopady zemědělství na životní prostředí"

Zobrazit na úvodní stránce článků

RSS Titulka > Modul články > Články s klíčovým slovem "dopady zemědělství na životní prostředí"

Seřadit dle: Podle názvu, Sestupně
Podle názvu:
Podle autora:
Počet komentářů:
Datum publikace:
Počet zobrazení:

Potraviny a lidé: Lidská výživa v historickém kontextu

Základní vzdělávání
Teoretický příspěvek
odborný příspěvek
Velikost lidské populace byla vždy přímo úměrná dosažitelnosti a schopnosti získat potravinové zdroje. Po celou dobu historického vývoje člověka se střídala období relativní hojnosti potravin a období hladomorů. Současné zemědělství má obrovský dopad na životní prostředí. Vývoj spotřeby potravin obyvatel ve vyspělých zemích jde směrem ke zvyšování podílu živočišných bílkovin. Vysoká spotřeba masa s sebou nese řadu problémů. 30–50 % všeho jídla, které se na světě vyprodukuje, skončí v popelnici. Plýtvání potravinami má za následek plýtvání prvotními zdroji.
Autor Lenka Skoupá
Celkem: 1