Domů > Odborné články > Speciální vzdělávání > Netradiční třídní schůzky
Odborný článek

Netradiční třídní schůzky

22. 5. 2007 Speciální vzdělávání
Autor
Marie Filipcová

Anotace

Rodiče a karvinská veřejnost mohli shlédnout výsledky rukodělných činností a žákovských pracím na netradiční výstavě. Učitelé se rozhodli tuto interaktivní výstavou spojit s neobvyklými třídními schůzkami.

Základní škola, Karviná - Nové Město, Komenského 614, je jednou z deseti základních škol, která v letošním školním roce ověřuje prvky školního vzdělávacího programu podle RVP ZV, a to přílohy upravující vzdělávání žáků s lehkým mentálním postižením. Rodiče a karvinská veřejnost mohli shlédnout výsledky rukodělných činností a žákovských prací v souladu se školním vzdělávacím programem "S mojí školou mě baví svět" na netradiční výstavě.

Učitelé se rozhodli tuto interaktivní výstavou spojit s neobvyklými třídními schůzkami. Návštěvníci strávili dlouhé chvíle u tkalcovských stavů, zaujalo je pletení košíků a netradiční technika drátování. Nejvíce rodičů se však zapojilo v koutku keramické dílny, kde si společně se svými dětmi vyzkoušeli tvárnost hlíny. Během doby, kdy se rodiče dívali na své děti, jak pracují, mohli se s učiteli neformálně pobavit o prospěchu a chování ve škole. Učitelé také umožnili všem návštěvníkům nahlédnout do svých metodických listů, což ocenili především zástupci České školní inspekce z Moravskoslezského inspektorátu.

foto

foto

Licence

Všechny články jsou publikovány pod licencí Creative Commons BY-NC-ND.

Hodnocení od uživatelů

Článek nebyl prozatím komentován.

Váš komentář

Pro vložení komentáře je nutné se nejprve přihlásit.

Článek není zařazen do žádného seriálu.