Domů > Spomocník > Neformální vzdělávání > Vzdělávací programy
Odborný článek

Vzdělávací programy

Anotace

Klíčová aktivita KA 02 Standardizace organizací neformálního vzdělávání národního projektu „Klíče pro život“ v rámci fáze „Tvorba vzdělávacích programů a výukových videofilmů“ vytvořila osm e-learningových vzdělávacích programů (viz níže) určených pro vedoucí pracovníky organizací poskytujících zájmové a neformální vzdělávání.

Vzdělávací programy budou nabízeny v rámci dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků zájmového vzdělávání. Kompletní nabídka vzdělávání pro pedagogické pracovníky školských zařízení pro zájmové vzdělávání a pracovníky pracující s dětmi a mládeží v NNO je zveřejněna na vzdělávacím modulu Národního institutu dětí a mládeže (http://vm.nidm.cz). Současně budou kurzy nabízeny všem uživatelům online platformy pro řízení kvality organizací OLINA (v současné době se vytváří).

Inovativním prvkem vzdělávacích programů je samotný systém vzdělávání, který staví na on-line učení založeném na analýze případových studií z oblasti řízení organizací pracujících s dětmi a mládeží. Čtyři z osmi vzdělávacích programů (Efektivní komunikace a prezentace, Plánování a organizace práce, Řešení problémů, Vedení lidí) jsou navíc doplněny o výukové filmy vycházející z daných případových studií.

Cílem vzdělávacích programů je rozvíjet u účastníků jednotlivé vybrané kompetence a pomoci jim dosáhnout takové úrovně rozvoje kompetence, kterou potřebují k výkonu své práce. Obohatit jejich znalosti, zkušenosti, a přispět tak nejen k jejich dalšímu profesnímu, osobnímu rozvoji a lepším výsledkům, ale i rozvoji samotných organizací, které reprezentují.

Anotace vzdělávacích programů:

Efektivní komunikace a prezentace
Cílem tohoto e-learningového programu je rozvíjet vaše znalosti a dovednosti v oblasti efektivní komunikace a prezentace, tzn. aktivně komunikovat, správně prezentovat, naslouchat, argumentovat, poskytovat zpětnou vazbu a pracovat s neverbálními projevy osob.

Plánování a organizace práce
Cílem tohoto e-learningového programu je rozvíjet vaše znalosti a dovednosti v oblasti plánování a organizace práce, tzn. systematicky a objektivně plánovat a organizovat práci svou i ostatních, a to s přihlédnutím k cíli, prioritám, prostředkům, zdrojům a k času.

Projektové řízení
Cílem tohoto e-learningového programu je rozvíjet vaše znalosti a dovednosti v oblasti projektového řízení, tzn. schopnost přistupovat k aktivitám organizace jako k jednotlivým projektům, tj. rozplánovat činnosti organizace do jednotlivých akcí a ty pak realizovat s ohledem na termín, kvalitu, náklady a dosažení cílů.

Řešení problémů
Cílem tohoto e-learningového programu je rozvíjet vaše znalosti a dovednosti v oblasti řešení problémů, tzn. dovednosti definovat problém, umět jej analyzovat, hledat varianty řešení problémů, vybrat nejlepší variantu řešení, rozpracovat ji do akčního plánu a realizovat (eliminovat problém).

Řízení lidských zdrojů, personalistika
Cílem tohoto e-learningového programu je rozvíjet vaše znalosti a dovednosti v oblasti řízení lidských zdrojů, personalistiky, tzn. znalost klíčových procesů, jako jsou strategické plánování, výběr zaměstnanců, jejich hodnocení a vzdělávání, znalost příslušné legislativy a schopnost vykonávat operativní personální agendu.

Strategické řízení
Cílem tohoto e-learningového programu je rozvíjet vaše znalosti a dovednosti v oblasti strategického řízení, tzn. stanovování cílů dle metodiky SMART, dovednosti vedoucí k definování vize a strategie rozvoje organizace v různých oblastech, vypracování plánů rozvoje, jejich naplňování, kontrola a využívání hodnotících nástrojů (SWOT, PEST).

Vedení lidí (leadership)
Cílem tohoto e-learningového programu je rozvíjet vaše znalosti a dovednosti v oblasti vedení lidí, tzn. záměr a vůle se ujímat role vůdce skupiny, vytvářet vize, motivovat a posilovat vůli jako celku k dosažení cíle, umět přesvědčovat a rozhodovat atd.

Vyhledávání a zajištění finančních zdrojů – (fundraising)
Cílem tohoto e-learningového programu je rozvíjet vaše znalosti a dovednosti v oblasti vyhledávání a zajišťování finančních zdrojů, tzn. využívání metod fundraisingu, zpracování projektu a mapu potenciálních donátorů, příprava materiálů, stanovení fundraisingového plánu organizace apod.

 

Děkujeme všem, kteří se na tvorbě vzdělávacích programů podíleli.

Pavel Brabenec
garant Standardizace

Licence

Všechny články jsou publikovány pod licencí Creative Commons BY-NC-ND.

Autor
Pavel Brabenec

Hodnocení od uživatelů

Článek nebyl prozatím komentován.

Váš komentář

Pro vložení komentáře je nutné se nejprve přihlásit.

Článek není zařazen do žádného seriálu.

Klíčové kompetence:

  • Neformální vzdělávání
  • Kompetence k pracovnímu uplatnění a podnikatelským aktivitám
  • mít odpovědný postoj k vlastní profesní budoucnosti a tedy i vzdělávání; uvědomovat si význam celoživotního učení a být připraveni přizpůsobovat se měnícím se pracovním podmínkám;