Domů > Spomocník > Neformální vzdělávání > Plzeň bude na celostátním kole soutěže časopisů reprezentovat Čtrnáctka
Odborný článek

Plzeň bude na celostátním kole soutěže časopisů reprezentovat Čtrnáctka

19. 6. 2011 Neformální vzdělávání Spomocník
Autor
Jana Chrtková

Anotace

Plzeňský kraj zná vítěze krajského kola 5. ročníku celorepublikové soutěže školních časopisů a novin. Stala se jím 14. základní škola Plzeň se svým časopisem Čtrnáctka.

Plzeňský kraj zná vítěze krajského kola 5. ročníku celorepublikové soutěže školních časopisů a novin. Stala se jím 14. základní škola Plzeň se svým časopisem Čtrnáctka.

Do soutěže se mohly přihlásit všechny školní časopisy a noviny vydávané na základních a středních školách, popřípadě učilištích, na jejichž tvorbě se podílí děti a mládež. Svou přihlášku mohli poslat zároveň tvůrci časopisů vydávaných ve studentských klubech, oddílech, střediscích volného času či domech dětí a mládeže.

Pořadí časopisů bylo odbornou porotou posouzeno z hlediska celkového dojmu z časopisu (propojení obsahu, grafiky a způsobu práce na časopisu). Hodnocena byla originalita časopisu, tematická pestrost, aktuálnost ve vztahu k místu, kde časopis vychází i prostor pro názory žáků, studentů a pedagogů. V Plzeňském kraji nejvíce bodů nasbíral časopis Čtrnáctka. Porota kladně hodnotila například aktuální atraktivní obsah i celkové zpracování časopisu. Další plus tvůrcům časopisu připsali nadšení grafici, kteří zajistili příjemný a jednotný vzhled časopisu i zajímavý komiks.

Čtrnáctka se tedy nyní může pyšnit titulem „Školní časopis Plzeňského kraje roku 2011“ a zároveň má zajištěný postup do finále celorepublikového kola a účast na celorepublikovém setkání v Brně, a to 1. prosince 2011.

Na dalších místech se umístily časopisy Písařík (Masarykova základní škola a mateřská škola Nezamyslice) a MIX 28 (28. základní škola Plzeň).

Všechny přihlášené časopisy do krajského kola automaticky postupují do celorepublikové soutěže. Držme tedy našim plzeňským zástupcům palce!

Článek převzat z webu http://remix.icm.cz

Jana Chrtková, Regionální koordinátorka – redaktorka, Plzeňský kraj

Licence

Všechny články jsou publikovány pod licencí Creative Commons BY-NC-ND.

Autor
Jana Chrtková

Hodnocení od uživatelů

Článek nebyl prozatím komentován.

Váš komentář

Pro vložení komentáře je nutné se nejprve přihlásit.

Článek není zařazen do žádného seriálu.

Klíčové kompetence:

  • Neformální vzdělávání
  • Komunikativní kompetence
  • formulovat své myšlenky srozumitelně a souvisle, v písemné podobě přehledně a jazykově správně;
  • Neformální vzdělávání
  • Kompetence využívat prostředky informačních a komunikačních technologií a pracovat s informacemi
  • uvědomovat si nutnost posuzovat rozdílnou věrohodnost různých informačních zdrojů a kriticky přistupovat k získaným informacím, být mediálně gramotní.
  • Neformální vzdělávání
  • Občanské kompetence a kulturní povědomí
  • zajímat se aktivně o politické a společenské dění u nás a ve světě;