Domů > Spomocník > Neformální vzdělávání > Ohlédnutí za pražskou muzejní nocí
Odborný článek

Ohlédnutí za pražskou muzejní nocí

19. 6. 2011 Neformální vzdělávání Spomocník
Autor
Pavel Dvořák

Anotace

V sobotu 11. června proběhla už osmá muzejní noc. Od sedmi večer měli možnost Pražané i přespolní navštívit několik desítek muzejních institucí v Praze.

Co letošní muzejní noc přinesla a o co byli návštěvníci muzeí naopak ochuzeni, nabízíme v následujících řádcích.

Muzejní noc nabídla více jak 60 objektů ke zhlédnutí. Mezi nimi nechyběly zajímavé instituce jako jsou nedávno opět otevřené Národní technické muzeum, dále Galerie hlavního města Prahy či Rudolfinum. Co ale mnozí návštěvníci muzejní noci nečekali, byla uzavřená historická budova Národního muzea na Václavském náměstí, která všechny předešlé muzejní noci tvořila jedno z neexponovanějších míst. Většina se tak musela spokojit s návštěvou nové budovy Národního muzea, která dříve sloužila jako zázemí Federálnímu shromáždění a později i Rádiu Svobodná Evropa. U této budovy se po celou noc tvořily dlouhé fronty. Velký zájem byl také o další tradiční místa muzejní noci jako je Rudolfinum, Muzeum Policie České republiky nebo Národní kulturní památka Vyšehrad.

Velký zájem panoval také o menší výstavní prostory jako je Galerie AMU, Langhans galerie nebo Pedagogické muzeum J. A. Komenského v Praze. Muzejní noc samozřejmě doprovázel bohatý kulturní program a ukázky.

Článek byl převzat z webu http://remix.icm.cz

Pavel Dvořák, regionální koordinátor – redaktor, kraj Praha

Licence

Všechny články jsou publikovány pod licencí Creative Commons BY-NC-ND.

Autor
Pavel Dvořák

Hodnocení od uživatelů

Článek nebyl prozatím komentován.

Váš komentář

Pro vložení komentáře je nutné se nejprve přihlásit.

Článek není zařazen do žádného seriálu.

Klíčové kompetence:

  • Neformální vzdělávání
  • Občanské kompetence a kulturní povědomí
  • uvědomovat si – v rámci plurality a multikulturního soužití – vlastní kulturní, národní a osobnostní identitu, přistupovat s aktivní tolerancí k identitě druhých;