Domů > Spomocník > Neformální vzdělávání > Mládež v pohybu – zapojte se do diskuze
Odborný článek

Mládež v pohybu – zapojte se do diskuze

30. 5. 2011 Neformální vzdělávání Spomocník
Autor
Petra Šteflová

Anotace

Evropská komise vyzývá všechny mladé lidi v Evropě k on-line diskuzi na téma karty Mládež v pohybu.

Tato karta by měla vzniknout v rámci programů mobility a má svým uživatelům poskytnout řadu slev a výhod, využitelných při cestování po Evropské unii.

Mládež v pohybu (Youth on the Move) je novým projektem Evropské unie, jehož cílem je podpořit mladé Evropany v tom, aby pomocí cestování získali zkušenosti ze života, studia a práce v zahraničí. Takto získané znalosti pak napomohou při rozhodování o dalším vzdělávacím či kariérním směřování a představují také významný bonus při získávání nového zaměstnání. V roce 2011 by tohoto projektu mělo využít více než 400 000 mladých lidí ze všech zemí EU.

Právě v tomto týdnu probíhá v italské Florencii pětidenní pouliční festival, který na aktivity Mládeže v pohybu upozorňuje nejen pomocí workshopů a prezentací, ale také řadou uměleckých vystoupení. Podobný program chystá na nejbližší dny také Paříž, kde se budou konat veřejné diskuze, koncerty a oslavy zaměřené především na Evropskou dobrovolnickou službu, který je hlavním tématem tohoto roku.

Proto se také každý z vás může zapojit do tohoto projektu alespoň přes internet a svými postřehy a poznatky v on-line veřejné konzultaci poskytnout nové impulzy pro jeho další rozvoj. Tato konzultace je dostupná pouze v angličtině, je ale krátká a jednoduchá, takže by vám neměla zabrat víc než pět minut. Může se jí zúčastnit každý bez ohledu na věk či zkušenost s používáním podobných karet mobility mládeže.

Do diskuze je možné se zapojit přes odkaz http://ec.europa.eu/dgs/education_culture/consult/index_en.html.

Další informace k programu Mládež v pohybu můžete nalézt také na webových stránkách Mládeže v pohybu http://europa.eu/youthonthemove.

Článek byl převzat z webu http://remix.icm.cz

Licence

Všechny články jsou publikovány pod licencí Creative Commons BY-NC-ND.

Autor
Petra Šteflová

Hodnocení od uživatelů

Článek nebyl prozatím komentován.

Váš komentář

Pro vložení komentáře je nutné se nejprve přihlásit.

Článek není zařazen do žádného seriálu.

Klíčové kompetence:

  • Neformální vzdělávání
  • Občanské kompetence a kulturní povědomí
  • podporovat hodnoty místní, národní, evropské i světové kultury a mít k nim vytvořen pozitivní vztah.
  • Neformální vzdělávání
  • Kompetence využívat prostředky informačních a komunikačních technologií a pracovat s informacemi
  • pracovat s informacemi z různých zdrojů nesenými na různých médiích (tištěných, elektronických, audiovizuálních), a to i s využitím prostředků informačních a komunikačních technologií;
  • Neformální vzdělávání
  • Personální a sociální kompetence
  • přispívat k vytváření vstřícných mezilidských vztahů a k předcházení osobním konfliktům, nepodléhat předsudkům a stereotypům v přístupu k druhým.