Domů > Spomocník > Neformální vzdělávání > Seznamte se s Informačními centry pro mládež
Odborný článek

Seznamte se s Informačními centry pro mládež

24. 4. 2011 Neformální vzdělávání Spomocník
Autor
Gabriela Hrdinová

Anotace

V České republice existuje síť Informačních center pro mládež (dále ICM), které jsou většinou zřízené při nestátních neziskových organizacích, které pracují s dětmi a mládeží nebo při domech dětí a mládeže.

Informační centra pro mládež poskytují převážně mladým lidem bezplatně informační a poradenské služby. Na níže uvedených stránkách se můžete blíže seznámit s jednotlivými centry a najít si své regionální ICM.

Kompletní přehled ICM v ČR nabízí následující odkaz: http://www.icm.cz/ism.

Na úvodní stránce najdete mapu všech ICM v České republice. U jednotlivých ICM je uveden kontakt, otevírací doba, blíže přiblížena činnost každého ICM, seznámíte se zde s dalšími poskytovanými službami, což může být např. předprodej studentských slevových karet, vstupenek, internet, kopírovací služby, inzerce, pořádání přednášek, výstav apod. Na fotografiích si můžete prohlédnout, jak to v kterém centru vypadá. Jednotlivá ICM sem také zasílají pozvánky na různé akce.

Pro pracovníky s mládeží jsou určeny podrobnější informace o jednotlivých ICM, např. členství v dalších organizacích, informace o certifikaci, najdou zde i časopis pro pracovníky ICM - ÍČKA atd.

Abyste měli přehled o dění v regionech, můžete sledovat Aktuality z regionů, kam svými články přispívají zaměstnanci všech ICM.

Na závěr otázka na ty, kteří již některé z ICM navštívili: jak jste byli spokojeni s úrovní služeb, co se vám líbilo a co si myslíte, že by se mohlo zlepšit?
Pokud byste měli dotazy, návrhy nebo připomínky týkající se ICM, pište je na emailovou adresu vanda.novakova@nidm.cz nebo volejtena číslo 774 315 030. Rádi se s nimi seznámíme, případně se necháme inspirovat.

Licence

Všechny články jsou publikovány pod licencí Creative Commons BY-NC-ND.

Autor
Gabriela Hrdinová

Hodnocení od uživatelů

Článek nebyl prozatím komentován.

Váš komentář

Pro vložení komentáře je nutné se nejprve přihlásit.

Článek není zařazen do žádného seriálu.

Klíčové kompetence:

  • Neformální vzdělávání
  • Kompetence využívat prostředky informačních a komunikačních technologií a pracovat s informacemi
  • získávat informace z otevřených zdrojů, zejména pak s využitím celosvětové sítě Internet;
  • Neformální vzdělávání
  • Občanské kompetence a kulturní povědomí
  • zajímat se aktivně o politické a společenské dění u nás a ve světě;
  • Neformální vzdělávání
  • Kompetence k pracovnímu uplatnění a podnikatelským aktivitám
  • mít přehled o možnostech uplatnění na trhu práce v daném oboru; cílevědomě a zodpovědně rozhodovat o své budoucí profesní a vzdělávací dráze;