Cílem je rozšířit slovní zásobu – názvy ovoce a zeleniny v němčině.
Motivace |
Co si myslíte, je cennější zelenina nebo ovoce? Je málo známo, že je to právě zelenina (vedle vitaminu C navíc obsahuje nerostné látky), ale musíme se naučit s ní správně zacházet, abychom to nejcennější (především vitamin C) nesprávným zacházením nezničili. Nejzdravější je zelenina čerstvá. |
Pracovní postup |
Adjektiva: süß, sauer, bitter, knusprig, reif, unreif, weich, hart, saftig, gefault.
|
Evaluace |
Každý úkol vyhodnotíme. Zkontrolujeme společně správné odpovědi. Jednotliví žáci říkají nahlas odpovědi. Zhodnotíme, jak spolupracovali žáci ve skupinách. Ptáme se jich, jak se jim ve skupině pracovalo, kdo ze skupiny pracoval nejlépe. Učitel může vyhodnotit nejlépe spolupracující skupinu. |
Žáci se v přirozeném prostředí přírodní učebny seznamují s druhy ovoce a zeleniny, k učení přibude ještě prožitek. Hodina je pestrá díky střídání činností. Práce žáky bavila, zapamatovali si velké množství z nové slovní zásoby.
Všechny články jsou publikovány pod licencí Creative Commons BY-NC-ND.
Článek nebyl prozatím komentován.
Pro vložení komentáře je nutné se nejprve přihlásit.
Článek není zařazen do žádného seriálu.