Domů > Spomocník > Neformální vzdělávání > Seznamte se s Olinou
Odborný článek

Seznamte se s Olinou

14. 7. 2012 Neformální vzdělávání Spomocník
Autor
Pavel Brabenec, Jiří Veverka

Anotace

Informace o připravované online platformě pro řízení kvality organizací poskytujících zájmové a neformální vzdělávání.

 

Mezi zaměstnanci Národního institutu dětí a mládeže, zejména těmi, kteří působí v projektu Klíče pro život, se čím dál častěji objevuje nové jméno: "DLogo - Online platformy pro řízení kvality organizacínes jdeme na Olinu…., s Olinou to půjde lépe….., včera jsem strávil s Olinou celé dopoledne, s Olinou bude možné komunikovat…..“, zazní každou chvilku. Ať na chodbě, v zasedací místnosti nebo v kanceláři garanta standardizace nebo odborného manažera projektu.

Kdo nebo co je tedy Olina? Ne, nenechte se zmást. Není to nová zaměstnankyně, ani nová spolupracovnice kolektivu standardizace. Celým jménem se jmenuje „Interaktivní on-line platforma pro řízení kvality organizací poskytujících zájmové a neformální vzdělávání“ a jedná se o inovativní nástroj pro sebehodnocení organizací, který v současné době vyvíjí tým pracovníků Standardizace Národního projektu Klíče pro život.

Posláním Oliny je nabídnout vám komplexní podporu při zavádění procesu řízení kvality do vaší organizace. Možná si říkáte, k čemu je to dobré? Co z toho budeme mít? Vždyť naše organizace funguje docela dobře, tak co bychom se pouštěli do něčeho, co nám zabere hromadu času, který stejně nemáme? Určitě znáte příběh dřevorubce, který pro samé zaujetí vlastní prací neměl čas nabrousit svou pilu – jak namáhavá, dlouhá a demotivující musela pro něj jeho práce být a jak těžko by se onen dřevorubec vyrovnal s dnešní konkurencí sílící snad v každé oblasti lidské činnosti – to už asi není třeba zdůrazňovat...

Proto je tu Olina, která vám dokáže, že trocha času navíc věnovaná systematickému plánování toho, jak zlepšit fungování vaší organizace a jak lépe využít potenciál vašich pracovníků, je investice, která se vám v budoucnu mnohonásobně vyplatí. Olina sestává z tří samostatných modulů – hodnotícího, kompetenčního a e-learningového. Kromě metodických materiálů zde najdete interaktivní nástroje, které vám pomohou s hodnocením jak na úrovni organizace tak na úrovni pracovníků. Výsledky hodnocení jsou propojeny s nabídkou unikátních e-learningových programů, jejichž jádro tvoří případové studie v podobě videofilmů přímo z prostředí zájmového a neformálního vzdělávání.

Co dodat na závěr? Olina je tu pro vás – ráda vám bude dělat osobní průvodkyni procesem zavádění kvality do vaší organizace – stačí se jen zapojit... Více informací o Olině a jednotlivých modulech se dozvíte v následujících příspěvcích.

Pavel Brabenec a Jiří Veverka

Licence

Všechny články jsou publikovány pod licencí Creative Commons BY-NC-ND.

Autor
Pavel Brabenec, Jiří Veverka

Hodnocení od uživatelů

Článek nebyl prozatím komentován.

Váš komentář

Pro vložení komentáře je nutné se nejprve přihlásit.

Článek není zařazen do žádného seriálu.