Odborné články

Hledání dle struktury RVP
 
Smazat filtr
Články (8)
Zobrazení:
Zobrazeno 8 z 8 položek
Základní vzdělávání
2. 11. 2021 0x 343x
Duha na talíři – Skutečně zdravá škola
Seznámení s vybranými druhy ovoce a zeleniny v barvách duhy, příprava jednoduchých svačinek a slavnostní společné stolování. Zážitek pro všechny smysly. Program se skládá ze šesti dvouhodinových…
Základní vzdělávání
26. 10. 2021 0x 384x
Svačinky – Skutečně zdravá škola
Svačinky ze všech úhlů pohledu. Didaktické hry, obrázkový pracovní sešit, pokusy, hraní scének, ankety, výroba lapbooku, příprava zdravých svačinek. Program obsahuje 16 hodin výuky v sedmi blocích a…
Základní vzdělávání
20. 10. 2021 0x 425x
Vaření – Skutečně zdravá škola
Osm dvouhodinových lekcí pro výuku předmětu příprava pokrmů. Žáci pracují ve skupinách s různou náplní práce (kuchaři, inspektoři, vědci a novináři) a samostatně plní zadané úkoly. Vaří, pracují s…
Předškolní vzdělávání
19. 10. 2021 0x 574x
Hrášek – Skutečně zdravá škola
Hrášek: jeho vlastnosti, odraz v pohádkách a lidových tradicích, využití ke hrám i poznávacím aktivitám, jeho pěstování na školní zahradě a pokrmy z něj připravené. Celoroční program v celkové délce…
Předškolní vzdělávání
8. 2. 2011 2x 30897x
4. „Justýna a stolování“
Další část projektu "Justýna a slušné chování" je zaměřena na stolování. Vede děti nejen k vytváření správných návyků při společném jídle, ale i k dodržování hygieny. Děti získávají poznatky i o…
Předškolní vzdělávání
16. 12. 2010 0x 22765x
Ubrousku, prostři se!
Tematický celek napomáhá dětem osvojit si základní stravovací návyky, děti se seznamují s kulturou stravování, získávají poznatky o racionální výživě a jejím významu pro náš život.
Základní vzdělávání
7. 9. 2009 0x 14175x
Jak se správně chovat u stolu
Žáci pracují s 12 pracovními listy, které se zaměřují na kulturu stolování, průzkum návyků při jídle, názory na slušné chování, používání asijských hůlek při jídle, slovní zásobu týkající se názvů…
Základní vzdělávání
4. 10. 2007 0x 10578x
Stolování v restauraci a jídelní lístek
Žáci se seznámí se základy stolování v restauraci a naučí se orientovat v jídelním lístku.
Zobrazeno 8 z 8 položek